fbpx

Tjänster

Taktvätt i Kungsbacka

Takmålning och taktvätt

Vi på Fixer är certifierade takläggare med fokus på takunderhåll. Vi erbjuder taktvätt och takmålning i Kungsbacka som får ditt tak att se som nytt ut igen och öka takets livslängd. Med många års erfarenhet i branschen och godkända säkerhetsutrustningar, kan du vara säker på att vi levererar en högkvalitativ service. Boka en taktvätt i Kungsbacka idag och se skillnaden själv.

Därför är taktvätt viktigt

  • Curb appeal: Ett rent tak är ett måste för att skapa en trivsam, estetiskt tilltalande och säker miljö för fastigheten. Genom takrengöring kan man få ett smutsigt tak att se nytt ut igen och öka fastighetens ”curb appeal” utan att behöva byta ut taket. Oavsett stil, färg eller form på taket så är det viktigt att hålla det rent för att skapa en attraktiv omgivning.
  • Livslängd: Regelbunden takrengöring är ett viktigt steg i att underhålla ett tak. Det hjälper till att avlägsna alla typer av mikrobiell påväxt, samt skapa förutsättningarna för ett komplett ytskikt som förhindrar ytterligare påväxt. Detta håller taket rent och snyggt, och ökar dess estetiska värde, samtidigt som det skyddar byggnaden mot fuktskador och frostsprängningar vilket ökar dess livslängd.

Så utför vi taktvätt

Vid underhåll av tak är det viktigt att tänka på hur ofta det behöver göras, beroende på var man bor. Fixer rekommenderar att man underhåller sitt tak vartannat eller var tredje år för att höja det estetiska intrycket på huset och förlänga den tekniska livslängden.

När du bokar taktvätt i Kungsbacka med Fixer inleds projektet med en besiktning och ett initialt möte. Vi åker ut till fastigheten för att undersöka takets nuvarande skick och föreslå lämpliga tvättmetoder. Tillsammans identifierar ser vi över dina önskemål och behov samt undersöker vilket material som ska rengöras. Vi utför en granskning av vad för smuts som behöver tvättas bort, såsom mikrobiell påväxt, trafikfilm, kalk eller lösa partiklar. Ibland gör vi också en testrengöring för att säkerställa lämplighet av metoden. Vi beräknar också hur vi ska hantera rengöringsvattnet på ett miljövänligt sätt.

Våra tvättmetoder

Fixer nyttjar en rad olika tvättmetoder beroende på takets förutsättningar och graden av smuts inklusive, men inte begränsat till:

Vad kunderna tycker om vårt arbete:

Peter Kämäräinen
Peter Kämäräinen
2023-05-08
Beställde fasadtvätt och tvätt av takstolar/sims. Killarna som kom gjorde ett bra och noggrant arbete. Blev ett par fläckar på fasaden, antagligen av smuts som rann ner och inte gick bort, men i det stora hela ett kanonjobb! Kan rekomenderas!
Göran Nilsson
Göran Nilsson
2023-04-28
Kom som utlovat o slutförde arbetet inom utlovad tid. Trevlig personal, bra kvalitet på utförd tvätt av fasader på 2 fastigheter, prisvärt.
Jynoen
Jynoen
2023-04-27
Vi anlitade fixer för takmålning och taktvätt och målning i höstas inför solpanelsinstallation. Vi är överlag nöjda med arbetet, sidan med solpaneler målades först och där blev det lite bråttom att hinna måla i höstas så resultatet blev inte lika bra som sidan som målades på våren. Vi målade ett rött tak svart så syns lite rött på vissa ställen men det mesta är täckt av panelerna. Andra sidan blev riktigt bra och skulle absolut rekommendera taktvätt och takmålning. Taket ser helt nytt ut.
Jonathanlarrsson
Jonathanlarrsson
2023-04-26
Ett exceptionellt resultat, utav i särklass, de bästa killarna! Fixer AB, Alexander, William och Oliver gjorde våran altantvätt exakt enligt önskemål och tog till sig all sin breda kunskap för att göra detta genomförande exemplariskt Kommer anlita igen. Håll hårt i er grymma personal!
Lars Petersen
Lars Petersen
2023-04-21
Med vänlig hälsning Lars Petersen

Algbehandling

Algbehandling innebär att vi sköljer taket med ett anti-algmedel som dödar all påväxt på taket, som sedan transporteras bort vid regn. Effekten av behandlingen kan ses efter två år, men resultatet är värt att vänta på

Högtryckstvätt

Högtryckstvätt ger dig ett rent tak på samma dag. Vi brukar rekommendera en kombination av algbehandling och högtryckstvätt för att uppnå bästa resultat och vara säker på att inga sporer finns kvar på taket. Funderar man på att måla om taket är denna typ av rengöring ofta ett måste.

Softwash

Softwash är ett effektivt och skonsamt alternativ till högtryckstvätt som gör det idealt för att rengöra ömtåliga ytor som potentiellt skulle skadas av det högre vattentrycket vid högtryckstvätt.
Har du solceller på taket tvättar vi även dem vid behov. Läs mer om Fixers taktvätt.

Vi erbjuder även takmålning

I samband med taktvätt erbjuder vi även takmålning i Kungsbacka. Vi har experter inom området som alltid lämnar det bästa resultatet bakom sig. Det finns tre anledningar till att se över sitt tak om det finns ett behov att måla sina takpannor.

  • Det ger taket och huset ett mer tilltalande utseende samtidigt som man kan passa på att byta färg
  • Det ger takpannan en bättre yta som binder ihop betongen så att du slipper grus i hängrännorna
  • Det gör taket vattenavvisande vilket gör att taket torkar mycket snabbare

Taktvätt i Kungsbacka – Pris

Att tvätta ett tak kräver specifika metoder och resurser beroende på vilken typ av tak man har. Det finns olika takmaterial som kan kräva mer eller mindre arbete, vilket gör det svårt att fastställa ett generellt pris.

För att få en exakt prisuppgift för att tvätta ditt tak, kontakta oss med en detaljerad beskrivning av ditt tak och dina specifika behov. Ange vad för tak det är, storleken på taket och vilken typ av smuts och påväxt som behöver tas bort, så levererar vi ett prisförslag.

Boka taktvätt i Kungsbacka

Vill du get taket ett lyft eller planerar du att sälja? Kontakta oss och berätta vad du vill ha hjälp med eller rådfråga så kan vi tillsammans ta fram de bästa alternativen för taktvätt i Kungsbacka för din fastighet. Har du några fler frågor om våra tvättmetoder, utrustning eller pris för vår taktvätt i Kungsbacka? Kontakta oss för mer information och för att boka professionell taktvätt idag.

Vad säger våra kunder?

Andra populära tjänster

Taktvätt

Vi arbetar med alla typer av underlag och önskar ni en behandlad altan, så har vi flera olika alternativ.

Takmålning

Med regelbunden takvård och rensning av hängrännor ökar du livslängden på taket.

Fasadtvätt

Vi har ett flertalet tvättalternativ för entrétvätt. Två populära alternativ är ultrarent vatten eller softwash.

Altantvätt

Vi arbetar med alla typer av underlag och önskar ni en behandlad altan, så har vi flera olika alternativ.