fbpx

Rent utan högtryckstvätt

Fixer Göteborg har introducerat en revolutionerande fasadtvättmetod kallad Softwash, inspirerad av framgångar i USA, inklusive delstater med strikt miljölagstiftning som Kalifornien. Metoden, som avviker från traditionell högtryckstvätt, fokuserar på en skonsammare och mer effektiv rengöring genom att desinficera ytan. Softwash tar effektivt bort mikrobiell påväxt som alger, lav, mossa, bakterier och mögel, vilket är en vanlig orsak till föroreningar på fasader.

Efter att ha utbildat sig och blivit certifierade i USA, har Fixer Göteborg använt Softwash med framgång i tre år, inklusive utbildning av anställda och praktisk tillämpning på kundprojekt. Ett noterbart exempel är deras arbete på markiserna till Valands och Lilla London, där skillnaden före och efter Softwash-metoden var slående, speciellt jämfört med resultat från högtryckstvätt som tidigare hade använts på samma ytor.

Fixer Göteborg har också tagit sig an större projekt med Softwash, inklusive vad som beskrivs som det största Softwash-projektet i världen, genomfört i Västra Gårdsten – ett vattenskyddat område där utsläpp av tvättvatten regleras strikt. Företaget löste detta genom att använda ett mobilt reningsverk för att rena vattnet.

Jämfört med högtryckstvätt, som kan rengöra effektivt men också riskerar att skada fasaden genom vattenintrång, färgavflagning och skadade fogar, erbjuder Softwash en skonsammare lösning. Denna metod minskar inte bara risken för skador utan desinficerar även ytan, vilket förlänger tiden mellan underhållsbehov.

Utöver att vara en effektiv rengöringsmetod, behandlar Softwash underliggande problem med mikrobiell påväxt, vilket är vanligt på fastigheter utsatta för smuts, damm, pollen och avgaser. Denna påväxt, som med tiden blir synlig som alger, mögel eller mossa, indikerar inte bara att fasaden är smutsig utan även infekterad. Genom att adressera dessa mikrober erbjuder Softwash inte bara en estetisk förbättring utan bidrar även till en hälsosammare och mer hållbar fastighetsmiljö.

  • Olika metoder

    Vi har flera olika sätt att tvätta fasader med. Kallt eller varmt vatten, hög eller lågtryck, biokemisk teknik eller ultrarent vatten. Vi tvättar från marken eller med skylift.

  • Erfarrna experter inom området

    Lång erfarenhet inom branschen med kunder inom en rad olika industrier.

  • Privat- och företagskunder

    Vi utför tjänster för förvaltare, mäklare, kommuner och byggföretag.

Ren fasad med skonsam metod

Andra populära tjänster

Taktvätt

Vi arbetar med alla typer av underlag och önskar ni en behandlad altan, så har vi flera olika alternativ.

Takmålning

Med regelbunden takvård och rensning av hängrännor ökar du livslängden på taket.

Fasadtvätt

Vi har ett flertalet tvättalternativ för entrétvätt. Två populära alternativ är ultrarent vatten eller softwash.

Altantvätt

Vi arbetar med alla typer av underlag och önskar ni en behandlad altan, så har vi flera olika alternativ.