Boka hembesök

Fyll i formuläret så återkommer vi!

Vi ringer upp dig!

Fyll i formuläret så ringer vi upp dig!

Kontakta oss

031-757 00 40

info@fixer.nu


Tak/Fasad

Janne Andreasson

070 - 830 69 34
janne@fixer.nu


VD

Magnus Hidetun

070 - 830 72 03
magnus@fixer.nu


Administration

Annelie Hidetun

070 - 935 86 00
ekonomi@fixer.nuKontaktformulär

Hängrännor

Hängrännor

Låt oss rensa/tvätta/dammsuga/våtsuga och hålla rent era hängrännor.

Syftet med hängrännor är att samla upp regnvatten från taket och sedan genom ett stuprör leda vattnet vidare bort från grunden. För att detta ska fungera behöver vattnet fri passage.

Vi är först i Sverige med att professionellt rensa och rengöra hängrännor. Med hjälp av extremt starka våt/grovdammsugare kan vi idag göra rent hängrännor från marken. Önskar ni rännor och rör tvättade på utsidan/undersidan, så löser vi det också.

Vi monterar lövsilar och kan om så önskas laga trasiga skarvar. Att laga och täta hängrännor skall dock endast ses som ett provisorium.

Ett rätt dimensionerat

och väl fungerande avvattningssystem är en av de bästa hållbarhets- försäkringar man kan ha för sitt hus. Taket, rännorna och rören fungerar då tillsammans som ett stort  ständigt uppspänt paraply. Fasaden och husets grund skyddas i princip mot all väta. Att detta har avgörande betydelse som skydd mot rötangrepp och frostskador är givet – i synnerhet om regnvattensystemet dessutom är kopplat till en dränering som verkligen för bort vätan från huset.

Kan leda till fuktskador

Om dräneringen från taket är bristfällig kan det i värsta fall leda till fukt i husets grundkonstruktion. Ändå är det lätt att glömma takavvattningen då den för en tämligen undanskymd tillvaro så länge solen skiner.

Ska klara snö och is

Takavvattningen ska inte bara klara de regnmängder som landar på ett helt hustak utan även klara påfrestningar från snö och is under vinterhalvåret. Därför är det viktigt med en hållbar konstruktion och att välja rätt kvalitet och material.

Kontakt

Om ni är intresserade eller har frågor kan ni kontakta oss, boka hembesök eller fylla i formuläret för att bli uppringd så hör vi av oss!