Tjänster

Altantvätt

Altantvätt Göteborg

Boka altantvätt i Göteborg med Fixer. Vi tvättar, behandlar och långsiktigt skyddar altaner, uteplatser, terrasser och balkonger av alla material (trä, träkomposit, sten, betong, etc.) för både privatpersoner och företag.

Gör altanen redo inför våren och sommaren

En stor altan ger en härlig sällskapsyta och en förlängning av huset där familj och vänner kan samlas och umgås stora delar av året. En altan kräver dock en hel del underhåll för att den ska se snygg ut och hålla över en längre tid – speciellt altaner av trä

Varför tvättar man altanen?

Altaner utsätts för väder och vind 365 dagar och året, därför rekommenderar vi att tvätta och behandla sin altan minst en gång varje år. På så vis förhindrar du att mikrobiell påväxt (alger, mossa, lav, etc.) kan få fäste, ökar livslängden och säkerställer altanens estetik.

 • Kostnadseffektivt

  Med regelbunden rengöring av altanen ökar du träets livslängd .

 • Erfarna experter inom området

  Vi kan altantvätt och arbetar med alla typer av underlag.

 • Privat- och företagskunder

  Vi utför tjänster för förvaltare, mäklare, kommuner och byggföretag.

Hur tvättar Fixer altaner?

Facebook recensioner

Besiktning

Fixer kommer på besök för att besiktiga altanens nuvarande skick och över förutsättningarna för projektet. Tillsammans går vi igenom era behov och föreslår rätt tvättmetod och andra nödvändiga åtgärder för att tvätta och behandla altanen. Under mötet och besiktningen gör vi följande:

 • ser över dina önskemål och behov
 • ser över vad för typ av material altanen är gjord av
 • undersöker vad som ska/behöver tvättas bort (mikrobiell påväxt, lösa partiklar, missfärgningar, etc.)
 • gör eventuellt en provtvätt

Tvättmetoder

Fixer använder sig av en rad olika tvättmetoder och redskap baserat på vilket material altanen är byggd av och dess nuvarande skick. Vi använder oss av allt från högtryckstvätt och vanliga borstar till speciella tvättredskap där vi även kan torr- eller våtslipa underlaget för att ge altanen en ny yta.

Efterbehandling

I samband med en altantvätt kan vi också efterbehandla altanen. Vi arbetar med alla typer av underlag och erbjuder flera efterbehandlingar inklusive, men inte begränsat till:

 • slipning
 • målning
 • inoljning
 • lasyr
 • kisel

Vad kunderna tycker om vårt arbete:

Per-Olof Häll
Per-Olof Häll
2022-08-04
Jag anlitade Fixer för fasadtvätt av tegelvilla. Jag är mycket nöjd med resultatet och bemötandet från Fixer. Jag kan varmt rekommendera dem!
Thomas Ek
Thomas Ek
2022-06-17
Väldigt flexibla (hade problem när taket skulle målas pga för mycket vind) men kom på en söndag så vi skulle få gjort det i tid. Proffsigt och snabbt och bra bemötande. Prisvärt och ett bra utfört jobb.
peter hedlund
peter hedlund
2022-06-16
Kanonfint tak fick vi. Tack för ett gott jobb!
Fredrik Käck
Fredrik Käck
2022-05-19
Grymt trevliga och bra resultat

Varför Fixer?

Att ta professionell hjälp med altantvätt ger dig ett bättre resultat än om du gör det själv. Många ger sig på att rengöra och behandla altanen själv, men utförs det inte på rätt sätt finns risken att skada altanen.

Anlita oss för altantvätt i Göteborg. Vi har gedigen erfarenhet och all nödvändig utrustning som krävs för att utföra jobbet med bästa resultat. Kontakta oss idag för att boka altantvätt i Göteborg och övriga Västra Götaland.

Få hjälp med altantvätt i Göteborg

Du kommer se skillnad efter vi utfört altantvätt! Vi tvättar bort mögel, missfärgningar, alger och smuts. Våra medel, metoder och maskiner är skonsamma mot materialet för att inte skada det men ger samtidigt en effektiv rengöring.

Att tänka på inför er altantvätt

Inför er altantvätt i Göteborg uppskattar vi om ni hjälper till genom att plocka bort möbler och andra lösa föremål från altanen så vi kommer åt alla ytor och kan utföra jobbet snabbt och smidigt. Det kan skvätta från rengöringsmaskinen, så ställ gärna sakerna en bit ifrån altanen för att undvika stänk. På plats behöver vi tillgång till el och vatten.

Vad säger våra kunder?

Vi har svaret på dina frågor!

Detta varierar väldigt mycket beroende på vad för material altanen är byggd av, om den skyddas av något tak och klimatet där man bor.
En träaltan kan hålla i upp till 15-30 år beroende på hur väl du skötet det. Altaner av sten och andra material kan hålla ännu längre.

Din altan bör tvättas 1-2 gånger per år beroende på dina behov. Det räcker vanligtvis med en gång per år om du tänker hållbarhetsmässigt. Vill du däremot säkerställa att altanen har en fin lyster bör du tvätta och behandla altanen två gånger per år – en gång på våren och en gång på vintern.

 • smuts
 • mikrobiell påväxt (mossa, lavar, alger)
 • missfärgningar

Ja, om du till exempel använder en högtryckstvätt inkorrekt finns risken att skada en altan byggd av trä. För hårt vattentryck kan flisa sönder träet.

En ren och snygg altan gör stor skillnad på helhetsintrycket

Andra populära tjänster

Taktvätt

Vi arbetar med alla typer av underlag och önskar ni en behandlad altan, så har vi flera olika alternativ.

Takmålning

Med regelbunden takvård och rensning av hängrännor ökar du livslängden på taket.

Fasadtvätt

Vi har ett flertalet tvättalternativ för entrétvätt. Två populära alternativ är ultrarent vatten eller softwash.

Altantvätt

Vi arbetar med alla typer av underlag och önskar ni en behandlad altan, så har vi flera olika alternativ.