Boka hembesök

Fyll i formuläret så återkommer vi!

Vi ringer upp dig!

Fyll i formuläret så ringer vi upp dig!

Kontakta oss

031-757 00 40

info@fixer.nu


Tak/Fasad

Janne Andreasson

070 - 830 69 34
janne@fixer.nu


VD

Magnus Hidetun

070 - 830 72 03
magnus@fixer.nu


Administration

Annelie Hidetun

070 - 935 86 00
ekonomi@fixer.nuKontaktformulär

Taktvätt

Taktvätt  i Göteborg

Fixers digitala takvårdsguide (Följ länken och läs mer om takvård)

Vi erbjuder två alternativ att rengöra takpannor:

  • Högtryckstvätt och därefter behandla taket med ett anti-algmedel.
  • Enbart anti-algmedel

Om takpannan tappat sin ursprungliga färgyta då behöver det också målas, läs mer om takmålning här.

Taktvätt & vård

Taktvätt och takvård innebär att av två anledningar sköta om sitt tak, den ena anledningen är estetisk. Man vill att taket och däri fastigheten som helhet skall framstå så attraktiv som möjligt, (här skiljer vi oss åt väldigt mycket). Vad som anses estetiskt tilltalande är relativt.

Den andra anledningen till takvård är att genom en god och regelbunden skötsel/översyn av taket inse att ett väl skött tak håller längre.

Estetisk livslängd är ett mått på tiden fram till dess att färgskiktet eller ytskiktet förändrats så mycket att utseendet inte längre klarar de krav man ställer. Hur stor kulör och glansförändring som anses acceptabel för en takklädnad beror på vem som bedömer den och på vilken byggnad takpannan finns.

Teknisk livslängd är tiden fram till dess att pannan inte längre kan skydda byggnadens bärande konstruktion eller bakomliggande material och konstruktioner. Den tekniska livslängden är normalt avsevärt längre än den estetiska.

Vi erbjuder taktvätt i Göteborg samt i närområden runt omkring.

Högtryckstvätt

Fördelen med taktvätt genom högtryck tillskillnad från att bara algbehandla är att det blir rent direkt, det är dessutom ett krav som del i ett underarbete inför målning. Efter högtryckstvätt gör vi också en algbehandling för att säkerställa att sporer på taket inte växer tillbaka.

Högtryckstvätta gör man av två anledningar.

  • Taket ska målas
  • Man vill ha rent tak på en dag.

Behandling med anti-algmedel

Vi duschar taket med ett anti-algmedel, all påväxt dör och transporteras bort av regnet. Detta tar sin tid, full effekt nås efter två år. Detta är första steget i att vårda sitt tak. Om takpannan saknar sin målade yta blir effekten att påväxten försvinner från taket men takpannan absorberar vatten och estetiskt är denna tjänst bra för pannor som är upp till ca 5-15 år gamla. (Väldigt mycket beroende på geografi). Denna tjänst utförs även efter högtryckstvätt av tak för att sporer inte ska finnas kvar.

Fördelar.

  • Kostnadseffektivt
  • Tak utan påväxt
  • Kan förskjuta ett takbyte
  • Taket kan bli mer estetiskt-om det finns en yta kvar på takpannan

Kontakt

Om ni är intresserade eller har frågor kan ni kontakta oss, boka hembesök eller fylla i formuläret för att bli uppringd så hör vi av oss!