Boka hembesök

Fyll i formuläret så återkommer vi!

Vi ringer upp dig!

Fyll i formuläret så ringer vi upp dig!

Kontakta oss

031-757 00 40

info@fixer.nu


Tak/Fasad

Janne Andreasson

070 - 830 69 34
janne@fixer.nu


VD

Magnus Hidetun

070 - 830 72 03
magnus@fixer.nu


Administration

Annelie Hidetun

070 - 935 86 00
ekonomi@fixer.nuKontaktformulär

Takmålning

Takmålning i Göteborg

Vill du ha ordning på taket? Skall ni sälja?
Vi hjälper er få den bästa takmålning Göteborg kan erbjuda.
Det finns två anledningar till att måla sina takpannor.

  1. Estetisk (Ett målat tak framstår mer tilltalande)
  2. Man förlänger den tekniska livslängden på takpannan.

Fixers digitala takvårdsguide

Takbyte eller måla?

Artikel i Vi i villa

Vi målar takpannor i Stenungsund, Kungälv, Alingsås, Lerum, Borås, Falkenberg, Varberg, Kungsbacka, Göteborg, Hönö, Öckerö och Björkö.

Ett tak ska skydda huset från regn och ruskväder men också ge huset ett vackert yttre. Ett snyggt tak gör enorm skillnad för helhetsintrycket och höjer både det estetiska och ekonomiska värdet på huset.

Har dina takpannor tappat sin färg så betyder det att ytskiktet är borta och pannan tar upp vatten. Då är det hög tid att tvätta och måla taket. Ring Fixer idag för mer information om hur vi kan hjälpa dig med din takmålning.

 

I samband med takmålningen kan vi också hjälpa er med Taktvätt.

Ett tak ska skydda huset från regn och ruskväder men också ge huset ett vackert yttre. Ett snyggt tak gör enorm skillnad för helhetsintrycket och höjer både det estetiska och ekonomiska värdet på huset.

Estetisk livslängd är ett mått på tiden fram till dess att färgskiktet eller ytskiktet förändrats så mycket att utseendet inte längre klarar de krav man ställer. Hur stor kulör och glansförändring som anses acceptabel för en takklädnad beror på vem som bedömer den och på vilken byggnad takpannan finns.

Teknisk livslängd är tiden fram till dess att pannan  inte längre kan skydda byggnadens bärande konstruktion eller bakomliggande material och konstruktioner. Den tekniska livslängden är normalt avsevärt längre än den estetiska.

Nedan följer ett kort utdrag från Benders, garantin ser liknande ut hos de flesta tillverkare av takpannor. Ingen garanti lämnas på färg eller andra optiska förändringar hos en nytillverkad takpanna.
Trots detta lämnar Fixer 10 års garanti på vår tjänst takmålning. (Garantin gäller att färgen inte ska spricka, krackelera eller släppa)

“Garanti omfattar ej annat såsom exempelvis färg, kalkutfällningar eller andra optiska förändringar samt fel som uppkommit efter det att varan lämnat tillverkning, t ex vid transport, felaktig lagring, ovarsam hantering, felaktigt montage eller liknande.” https://www.benders.se/takgaranti/

 

Så här kan du påverka takpannans tekniska livslängd. 

  • Välj rätt panna från början (finns olika ytbeläggningar) Glaserat lertegel t. ex. är extremt motståndskraftigt för påväxt. Även nya betongpannor har olika hård behandling.
  • Takvård (taktvätt, algmedel, målning)

Kontakt

Om ni är intresserade eller har frågor kan ni kontakta oss, boka hembesök eller fylla i formuläret för att bli uppringd så hör vi av oss!