TJÄNST

Takmålning

Takmålning Göteborg

Boka takmålning i Göteborg med Fixer. Öka det estetiska och tekniska värdet på din fastighet och ge takpannorna ett nytt utseende. Vi målar takpannor i Göteborg med omnejd inklusive Stenungsund, Kungälv, Alingsås, Lerum, Borås, Falkenberg, Varberg, Kungsbacka, Hönö, Öckerö och Björkö.

Artikel i Vi i villa

Taket – den viktigaste delen av din fastighet

Taket på en fastighet syns på lång håll och är ofta det första du ser. Det är också den yta på huset som drabbas hårdast av naturligt slitage. Solblekta takpannor täckta av alger, mossa och smuts kan förstöra helhetsintrycket av en fastighet och försämrar dess förmåga att skydda fastigheten.

Varför behöver jag måla om taket?

Har den ursprungliga färgytan på takpannorna försvunnit innebär detta att även ytskiktet är borta och pannan absorberar vatten. Ett tak ska skydda ditt hus både från regn och snö, men också ge huset ett vackert yttre.

Taket är den dyraste delen på en fastighet att renovera och byta, men med regelbundet underhåll kan du undvika det. Genom att regelbundet tvätta och måla om taket regelbundet säkerställer den tekniska och estetiska livslängden på ditt tak. Det estetiska är kanske inte lika viktigt som det tekniska, men det har ändå ett värde och båda går hand i hand.

Teknisk livslängd

Teknisk livslängd är tiden fram till dess att pannan inte längre kan skydda byggnadens bärande konstruktion eller bakomliggande material och konstruktioner. Så här kan du påverka takpannans tekniska livslängd:

  • Välj rätt takpanna med rätt ytbeläggning från start, till exempel glaserat lertegel – det är extremt motståndskraftigt för påväxt.
  • Se till att ta hand om taket och utföra regelbunden takvård (taktvätt, algmedel, måla om taket).

Estetisk livslängd

Estetisk livslängd är ett mått på tiden fram till dess att färgskiktet eller ytskiktet förändrats så mycket att utseendet inte uppfyller de krav man ställer. När pannan nått ett antal år och börjar bli sliten kommer färgen på pannorna har slitits bort, mikrobiell påväxt har lättare att få fäste och det samlas grus i hängrännan som åker ner i stupröret och riskerar täppa igen ev. dränering – då är det dags att rengöra och måla om taket.

Hur målar Fixer takpannor i Göteborg?

Ett tak ska skydda huset från regn och rusk, men också ge huset ett vackert yttre. Har dina takpannor tappat sin färg så betyder det att ytskiktet är borta och pannan tar upp vatten. Då är det hög tid att tvätta och måla om era takpannor. Kontakta Fixer idag för mer information om hur vi kan hjälpa dig med takmålning Göteborg.

Facebook recensioner

Våra senaste projekt

Vad kunderna tycker om vårt arbete:

Per-Olof Häll
Per-Olof Häll
2022-08-04
Jag anlitade Fixer för fasadtvätt av tegelvilla. Jag är mycket nöjd med resultatet och bemötandet från Fixer. Jag kan varmt rekommendera dem!
Thomas Ek
Thomas Ek
2022-06-17
Väldigt flexibla (hade problem när taket skulle målas pga för mycket vind) men kom på en söndag så vi skulle få gjort det i tid. Proffsigt och snabbt och bra bemötande. Prisvärt och ett bra utfört jobb.
peter hedlund
peter hedlund
2022-06-16
Kanonfint tak fick vi. Tack för ett gott jobb!
Fredrik Käck
Fredrik Käck
2022-05-19
Grymt trevliga och bra resultat

Besiktning

En av våra takmålare i Göteborg åter ut på plats för att besiktiga takets nuvarande skick och undersöka om andra åtgärder utöver takmålning behövs. Tillsammans ser vi över era behov för att ta fram en skräddarsydd lösning för att måla era takpannor i Göteborg anpassad efter takets förutsättningar och era behov.

Rengöring

Inför en takmålning Göteborg behöver takpannorna tvättas för att avlägsna smuts, mikrobiell påväxt och flagnande gammal färg för att färgen ska fästa ordentligt. Detta gör vi antingen med enbart algmedel, högtrycksvätt & algmedel eller softwash. Läs mer om vår taktvätt.

Takmålning

Takmålning, även kallat ytbehandling, innebär att lägga på en ny skyddsyta. Slutresultatet ger liknande förutsättningar som helt nya takpannor av hög kvalitet. När takpannorna är målade händer följande:

  • ytan blir vattenavvisande
  • taket blir mer estetiskt tilltalande med möjligt att välja den kulör du föredrar
  • det blir svårt för påväxt att få fäste
  • takpannorna får en yta som binder ihop betongen (inget mer grus i hängrännor).

Fixer använder sig av Isonit, en vattenburen takfärg som lämpar sig för i stort sett alla typer av tak – exempelvis betong, fibercement, eternitplattor och plåt/stål. Den är slitstark, vattenavvisande och andningsbar, och finns i en rad olika kulörer.

Varför välja Fixer som er takmålare i Göteborg?

Utöver lång erfarenhet och kunskap om målning av takpannor lämnar vi även en garanti på våra målningstjänster. Tyvärr erbjuder tillverkare av takpannor sällan någon garanti på färg eller andra optiska förändringar hos en nytillverkad takpanna.

Vi väljer att täcka upp detta och lämnar 10 års garanti på vår tjänst för målning av takpannor – garantin gäller för att färgen inte ska spricka, krackelera eller släppa.

Har ni fler frågor om metod, utrustning eller pris för vår takmålning? Kontakta oss för mer information eller för att begära en kostnadsfri offert för takmålning i Göteborg.

Vad säger våra kunder?

Vi har svaret på dina frågor!

Det är bara lönt att rengöra ett tak eller måla om taket utomhus som för övrigt mår bra. Är takpannorna trasiga och läcker kan du behöva göra ett takbyte. Ett byte av tak är en mer genomgripande manöver och kostar mer, men du vet att taket i sin helhet blir nytt.

Med regelbunden rengöring och takmålning säkerställer du både den estetiska och tekniska livslängden av dina takpannor där du inte behöver byta taket lika ofta, om någonsin.

Takmålning med taktvätt kostar runt 150-170 kr/kvm och varierar beroende på typ av tak, takmaterial och grad av smutsighet.

Taket bör målas om när takpannornas förmåga att skydda husets övriga är nedsatt (läckor), när färgen på pannorna slitits bort, mikrobiell påväxt har lättare att få fäste och det samlas grus i hängrännan som åker ner i stupröret och riskerar täppa igen.

Var 15–20 år. Takpannorna bleknar efter hand och förlorar sitt ytskikt och sitt utseende. I det läget kan det vara dags att måla om taket för att återfå ytbehandlingen och fräscha upp utseendet.

Den genomsnittliga livslängden på ett tak med takpannor är 30–40 år. Sköter du om taket på rätt sätt med regelbunden rengöring och takmålning kan takpannorna hålla betydligt längre.

Ett välvårdat tak utan alger gör stor skillnad på helhetsintrycket

Andra populära tjänster

Taktvätt

Vi arbetar med alla typer av underlag och önskar ni en behandlad altan, så har vi flera olika alternativ.

Takmålning

Med regelbunden takvård och rensning av hängrännor ökar du livslängden på taket.

Fasadtvätt

Vi har ett flertalet tvättalternativ för entrétvätt. Två populära alternativ är ultrarent vatten eller softwash.

Altantvätt

Vi arbetar med alla typer av underlag och önskar ni en behandlad altan, så har vi flera olika alternativ.