fbpx

TJÄNST

Takmålning Göteborg

Takmålning Göteborg

Boka takmålning i Göteborg med Fixer. Öka det estetiska och tekniska värdet på din fastighet och ge takpannorna ett nytt utseende. Vi målar takpannor i Göteborg med omnejd inklusive Stenungsund, Kungälv, Alingsås, Lerum, Borås, Falkenberg, Varberg, Kungsbacka, Hönö, Öckerö och Björkö.

Artikel i Vi i villa

Taket – den viktigaste delen av din fastighet

Taket på en fastighet syns på lång håll och är ofta det första du ser. Det är också den yta på huset som drabbas hårdast av naturligt slitage. Solblekta takpannor täckta av alger, mossa och smuts kan förstöra helhetsintrycket av en fastighet och försämrar dess förmåga att skydda fastigheten.

Varför behöver jag måla om taket?

Har den ursprungliga färgytan på takpannorna försvunnit innebär detta att även ytskiktet är borta och pannan absorberar vatten. Ett tak ska skydda ditt hus både från regn och snö, men också ge huset ett vackert yttre.

Regelbunden takvård

Taket är den absolut viktigaste komponenten i en fastighet, det kostar också mest pengar att byta.
Med regelbunden takvård kan du skjuta ditt takbyte långt in i framtiden.
Fördelarna med att aktivt sköta om och årligen kontrollera ditt tak är många.
Funderar du dessutom på att installera solpaneler, då har vi ytterligare en anledning till varför ett välskött tak är en väldigt klok investering.

Kanske skall du sälja huset? Öka det estetiska och tekniska värdet på taket med en regelbunden takvård.

Regelbunden takbesiktning/kontroll

Genom att regelbundet kontrollera/besikta ditt tak så minskar risken för oupptäckta läckor.
Du bör inspektera ditt tak en gång/år inifrån vinden, det är så du upptäcker eventuellt läckage.
Inspektera särskilt noga alla genomföringar, skorsten, takfönster, avluftning mm
Du kan också anlita Fixer för denna besiktning/kontroll, då får du en dokumentation på hur ditt tak verkligen mår.

Funderar du på solpaneler på ett gammalt tak?

Livslängden på solpaneler beräknas till mellan 25-30 år, klarar ditt tak så många år till?
Se till att taket mår bra innan du installerar solpaneler.

Anlita Fixer som takmålare

Genom att anlita Fixer och låta oss utföra taktvätt och takmålning på din fastighet, så säkerställer du att ditt tak klarar många fler år.

Genom att låta Fixer tvätta och måla ert tak gör att taket blir:

  • Vattenavvisande
  • Vackrare
  • Du slipper grus i hängrännor

Teknisk livslängd

Teknisk livslängd är tiden fram till dess att pannan inte längre kan skydda byggnadens bärande konstruktion eller bakomliggande material och konstruktioner. Så här kan du påverka takpannans tekniska livslängd:

  • Välj rätt takpanna med rätt ytbeläggning från start, till exempel glaserat lertegel – det är extremt motståndskraftigt för påväxt.
  • Se till att ta hand om taket och utföra regelbunden takvård (taktvätt, algmedel, måla om taket).

Estetisk livslängd

Estetisk livslängd är ett mått på tiden fram till dess att färgskiktet eller ytskiktet förändrats så mycket att utseendet inte uppfyller de krav man ställer. När pannan nått ett antal år och börjar bli sliten kommer färgen på pannorna har slitits bort, mikrobiell påväxt har lättare att få fäste och det samlas grus i hängrännan som åker ner i stupröret och riskerar täppa igen ev. dränering – då är det dags att rengöra och måla om taket.

Instruktionsfilm – Så går en takmålning till

Mer film om takmålning

Våra senaste projekt

Vad kunderna tycker om vårt arbete:

Peter Kämäräinen
Peter Kämäräinen
2023-05-08
Beställde fasadtvätt och tvätt av takstolar/sims. Killarna som kom gjorde ett bra och noggrant arbete. Blev ett par fläckar på fasaden, antagligen av smuts som rann ner och inte gick bort, men i det stora hela ett kanonjobb! Kan rekomenderas!
Göran Nilsson
Göran Nilsson
2023-04-28
Kom som utlovat o slutförde arbetet inom utlovad tid. Trevlig personal, bra kvalitet på utförd tvätt av fasader på 2 fastigheter, prisvärt.
Jynoen
Jynoen
2023-04-27
Vi anlitade fixer för takmålning och taktvätt och målning i höstas inför solpanelsinstallation. Vi är överlag nöjda med arbetet, sidan med solpaneler målades först och där blev det lite bråttom att hinna måla i höstas så resultatet blev inte lika bra som sidan som målades på våren. Vi målade ett rött tak svart så syns lite rött på vissa ställen men det mesta är täckt av panelerna. Andra sidan blev riktigt bra och skulle absolut rekommendera taktvätt och takmålning. Taket ser helt nytt ut.
Jonathanlarrsson
Jonathanlarrsson
2023-04-26
Ett exceptionellt resultat, utav i särklass, de bästa killarna! Fixer AB, Alexander, William och Oliver gjorde våran altantvätt exakt enligt önskemål och tog till sig all sin breda kunskap för att göra detta genomförande exemplariskt Kommer anlita igen. Håll hårt i er grymma personal!
Lars Petersen
Lars Petersen
2023-04-21
Med vänlig hälsning Lars Petersen

Hur målar Fixer takpannor i Göteborg?

Ett tak ska skydda huset från regn och rusk, men också ge huset ett vackert yttre. Har dina takpannor tappat sin färg så betyder det att ytskiktet är borta och pannan tar upp vatten. Då är det hög tid att tvätta och måla om era takpannor. Kontakta Fixer idag för mer information om hur vi kan hjälpa dig med takmålning Göteborg.

Besiktning

En av våra takmålare i Göteborg åker ut på plats för att besiktiga takets nuvarande skick och undersöka om andra åtgärder utöver takmålning behövs. Tillsammans ser vi över era behov för att ta fram en skräddarsydd lösning för att måla era takpannor i Göteborg anpassad efter takets förutsättningar och era behov.

Rengöring

Inför en takmålning Göteborg behöver takpannorna tvättas för att avlägsna smuts, mikrobiell påväxt och flagnande gammal färg för att färgen ska fästa ordentligt. Detta gör vi antingen med enbart algmedel, högtrycksvätt & algmedel eller softwash. Läs mer om vår taktvätt.

Takmålning

Takmålning, även kallat ytbehandling, innebär att lägga på en ny skyddsyta. Slutresultatet ger liknande förutsättningar som helt nya takpannor av hög kvalitet. När takpannorna är målade händer följande:

  • ytan blir vattenavvisande
  • taket blir mer estetiskt tilltalande med möjligt att välja den kulör du föredrar
  • det blir svårt för påväxt att få fäste
  • takpannorna får en yta som binder ihop betongen (inget mer grus i hängrännor).

Fixer använder sig av Isonit, en vattenburen takfärg som lämpar sig för i stort sett alla typer av tak – exempelvis betong, fibercement, eternitplattor och plåt/stål. Den är slitstark, vattenavvisande och andningsbar, och finns i en rad olika kulörer.

Varför välja Fixer som er takmålare i Göteborg?

Utöver lång erfarenhet och kunskap om målning av takpannor lämnar vi även en garanti på våra målningstjänster. Tyvärr erbjuder tillverkare av takpannor sällan någon garanti på färg eller andra optiska förändringar hos en nytillverkad takpanna.

Vi väljer att täcka upp detta och lämnar 10 års garanti på vår tjänst för målning av takpannor – garantin gäller för att färgen inte ska spricka, krackelera eller släppa.

Har ni fler frågor om metod, utrustning eller pris för vår takmålning? Kontakta oss för mer information eller för att begära en kostnadsfri offert för takmålning i Göteborg.

Vad säger våra kunder?

Vi har svaret på dina frågor!

Det är bara lönt att rengöra ett tak eller måla om taket utomhus som för övrigt mår bra. Är takpannorna trasiga och läcker kan du behöva göra ett takbyte. Ett byte av tak är en mer genomgripande manöver och kostar mer, men du vet att taket i sin helhet blir nytt.

Med regelbunden rengöring och takmålning säkerställer du både den estetiska och tekniska livslängden av dina takpannor där du inte behöver byta taket lika ofta, om någonsin.

Takmålning med taktvätt kostar runt 150-170 kr/kvm och varierar beroende på typ av tak, takmaterial och grad av smutsighet.

Taket bör målas om när takpannornas förmåga att skydda husets övriga är nedsatt (läckor), när färgen på pannorna slitits bort, mikrobiell påväxt har lättare att få fäste och det samlas grus i hängrännan som åker ner i stupröret och riskerar täppa igen.

Var 15–20 år. Takpannorna bleknar efter hand och förlorar sitt ytskikt och sitt utseende. I det läget kan det vara dags att måla om taket för att återfå ytbehandlingen och fräscha upp utseendet.

Den genomsnittliga livslängden på ett tak med takpannor är 30–40 år. Sköter du om taket på rätt sätt med regelbunden rengöring och takmålning kan takpannorna hålla betydligt längre.

Ett välvårdat tak utan alger gör stor skillnad på helhetsintrycket

Andra populära tjänster

Taktvätt

Vi arbetar med alla typer av underlag och önskar ni en behandlad altan, så har vi flera olika alternativ.

Takmålning

Med regelbunden takvård och rensning av hängrännor ökar du livslängden på taket.

Fasadtvätt

Vi har ett flertalet tvättalternativ för entrétvätt. Två populära alternativ är ultrarent vatten eller softwash.

Altantvätt

Vi arbetar med alla typer av underlag och önskar ni en behandlad altan, så har vi flera olika alternativ.