Boka hembesök

Fyll i formuläret så återkommer vi!

Vi ringer upp dig!

Fyll i formuläret så ringer vi upp dig!

Kontakta oss

031-757 00 40

info@fixer.nu


Kontaktformulär


Sälj/offert

Janne Andreasson

070 - 830 69 34
janne@fixer.nu


VD

Magnus Hidetun

070 - 830 72 03
magnus@fixer.nu


Administration

Annelie Hidetun

070 - 935 86 00
ekonomi@fixer.nu


Arbetsledare Städ

Ingalill Sjögren

070 - 777 40 15
ingalill@fixer.nu


Arbetsledare Fasad/Tak

Sonny Carlsson

070 - 477 23 33
sonny@fixer.nu


Info om tak

fixer_dagspress_helsida_252x118_tryck

Fixers digitala takvårdsguide  (Klicka på länken och läs mer om komplett takservice, Taktvätt, Takmålning och Takbyte)

Artikel Vi villa

Ett tak ska skydda huset från regn och ruskväder men också ge huset ett vackert yttre. Ett snyggt tak gör enorm skillnad för helhetsintrycket och höjer både det estetiska och ekonomiska värdet på huset.

Fuktskador via taket

Att se om sitt tak med jämna mellanrum är viktigt. Att åtgärda små fuktskador är betydligt billigare än att vänta tills de blivit stora. Hur det nuvarande takets skick ser ut kan ha betydelse för hur stor kostnaden för det nya taket blir.

För att se om taket är fuktskadat kan man gå upp på vinden för att se så det inte är läckage eller mörka fläckar på råsponten. Mörkt virke visar att det varit ett långvarigt genomsläpp av fukt.

Estetisk livslängd är ett mått på tiden fram till dess att färgskiktet eller ytskiktet förändrats så mycket att utseendet inte längre klarar de krav man ställer. Hur stor kulör och glansförändring som anses acceptabel för en takklädnad beror på vem som bedömer den och på vilken byggnad takpannan finns.

Teknisk livslängd är tiden fram till dess att pannan  inte längre kan skydda byggnadens bärande konstruktion eller bakomliggande material och konstruktioner. Den tekniska livslängden är normalt avsevärt längre än den estetiska.

Så här kan du påverka takpannans livslängd. Takmålning Detta innebär inte per automatik att man förlänger livet på taket i sin helhet. Takläckage uppstår oftast vid takgenomföringar som, skorsten, ventilation, takfönster etc.

 

 

 

 

 

ST:ERIKS Information om takpannor                steriks-2

Kontakt

Om ni är intresserade eller har frågor kan ni kontakta oss, boka hembesök eller fylla i formuläret för att bli uppringd så hör vi av oss!