fbpx

TJÄNST

Fasadtvätt Göteborg

Fasadtvätt Göteborg

Öka det estetiska och tekniska värdet på din fastighet med Fixer. Anlita oss för fasadtvätt i Göteborg på din fastighet och välkomna kunderna på rätt sätt.

Fasaden – ditt ansikte utåt

Fasaden är en reflektion av din verksamhet och varumärke och är det första en kund ser. En smutsig fasad – missfärgad och täckt av påväxt som lavar, alger och mossa – kan direkt vara skadligt för en verksamhet. Det förstör helhetsintrycket av fastigheten och kan komma att kosta dig affärer.

Varför tvättar man fasaden?

 • Estetik En fasadtvätt får en smutsig fasad att se ut som ny igen. En hel och ren fasad är en viktig del av en verksamhets så kallade “curb appeal” – attraktionskraften av en fastighet från trottoaren för en potentiell kund, köpare, hyresgäst eller liknande.
 • Teknisk livslängd En fasad utsätts för väder och vind 365 dagar om året. För att förhindra att den skadas är det viktigt med regelbundet underhåll i form av både tvättning och målning för att förhindra påväxt i form av mossa och alger.

Amped Up: Bodybuilder, fitness trainer wants to help kids return to school amid COVID-19 anavar cycle bodybuilder babe solo muscle goddess flexin abs solo

Skräp föder skräp vilket leder till klotter och skadegörelse, som i sin tur leder till otrygghet. Fasaden och entrén är första kontakten mellan din verksamhet och potentiella kunder. Håll dem hela och rena från smuts, missfärgningar och skräp och välkomna besökare på rätt sätt.

Hur tvättar Fixer fasader?

Besiktning
Oavsett typ av fasad, vare sig det är glas, trä eller betong, börjar allting med en besiktning och ett initialt möte. Vi åker ut på plats för att kontrollera din fastighets fasad och nuvarande skick för att föreslå rätt tvättmetod och andra nödvändiga åtgärder. Tillsammans ser vi över dina behov och tar fram en skräddarsydd lösning anpassad efter din fasad.

Under mötet och besiktningen gör vi följande:

 • identifierar dina önskemål och behov
 • ser över vad för typ av material som ska tvättas
 • undersöker vad som ska/behöver tvättas bort (mikrobiell påväxt, trafikfilm, kalk, lösa partiklar, etc.)
 • gör eventuellt en provtvätt
 • räknar ut vilken tvättmetod lämpar sig och hur vi tar hand om tvättvattnet

Kundcase

Tvättmetoder – Ultrarent vatten, Högtryckstvätt, Softwash, Algbehandling

Fixer utför fasadtvätt i Göteborg med omnejd. Vare sig ni behöver fasadtvätt för en villa i Göteborg, eller annan fastighet i form av småhus, bostadsrättsförening eller industrifastighet, så kan vi hjälpa dig.

Vi kan fasadtvätt och har flera olika sätt att tvätta fasaden med. Kallt eller varmt vatten, hög eller lågtryck, biokemisk teknik eller ultrarent vatten, från marken eller med skylift.

Ultraren vattenteknik

Många gånger används det för mycket kemikalier i städbranschen och ibland är det till och med helt onödigt. Fixer arbetar därför ofta med ultrarent vatten för vår fasadtvätt i Göteborg för att minimera kemikalieanvändning.
När det gäller ytor som tvättas regelbundet räcker ultrarent vatten väldigt bra. Villkoret för att ultrarent vatten ska vara effektivt är att ytan som ska tvättas också tvättas regelbundet. Ytan får inte heller vara för grov i sin karaktär. Bästa ytan för ultrarent vatten är glas och plåt eller andra väldigt ömtåliga ytor.

Fasadtvätt med ultrarent vatten har följande fördelar:

 • Effektivt. Vattnet är aggressivt och löser upp smuts, alger, fetter och mögel – ytan som städas blir renare med ultrarent vatten än med kemikalier.
 • Skonsamt för fasad. Att tvätta med ultrarent vatten innebär att varken vatten eller smuts tränger in i fasaden. Slitaget på byggnaden blir betydligt mindre.
 • Skonsamt för personal. Det är mer hälsosamt för personal då de slipper artificiella dofter.
 • Miljövänligt. Inga kemikalier är inblandade vilket är bra för fasad och miljö.
 • Ekonomiskt. Metoden är tidssparande. I och med att arbetsmetodens räckvidd är 18 meter slipper man dyra liftkostnader.
 • Skonsamt. Tekniken är mycket skonsam och lämpar sig väl för tvätt av gamla fastigheter som till exempel kulturminnesskyddade byggnader, kyrkor och dylikt.
 • Säker ur arbetsmiljösynpunkt. Man står på marken och arbetar vilket minimerar risker.
 • Ökad estetik. På den rengjorda ytan finns ingen film av kemikalier, ytan är bara ren, vilket på många underlag ger en bättre glans.

Högtryckstvätt

Fixer högtryckstvättar sällan fasader, kan vi så undviker vi detta. Vi undviker att använda högtryckstvätt på grund av tre anledningar:

 1. Det som oftast ska tvättas bort på en fasad är påväxt som lav, alger etc. Då detta är levande organismer krävs att man får död på rotsystemet annars är det som att klippa gräsmattan. Högtryckstvätt tvättar bara bort synlig påväxt.
 2. Risken att skada fasaden eller få oönskat vattenintrång är stor.
 3. Miljöfrågan blir allt mer aktuell för våra kunder, många vill inte att vi använder bränsledrivna högtryckstvättar helt enkelt, om vi kan undvika det. Med vår Softwashmetod använder vi bara elektriska pumpar.

Softwash

Vid rengöring av fasader använder vi främst softwash då det är ett skonsammare och effektivare alternativ än högtryckstvätt. Det är en teknik för lågtryckstvätt som kombineras med en blandning av biologiskt nedbrytbara algbekämpningsmedel.
Det rengör fasaden skonsamt utan att riskera att fasaden tar skada, minimerar risken för vattenintrång och rengör fasaden på djupet för att förhindra att påväxt som alg och mossa fortsätter växa efter fasadtvätten.

Algbehandling

Algbehandling är ett viktigt steg i att vårda sin fasad och förhindra att mossa, lavar, alger och annan mikrobiell påväxt kan växa. Behandling med anti-algmedel agerar både som rengöringsmetod och efterbehandling i samband med ultraren vattenteknik, högtryckstvätt eller softwash:

 • Som rengöringmetod: Fasaden duschas med anti-algmedel som tar död på all påväxt som sedan transporteras bort av regn. Detta når sin fulla effekt efter cirka 2 år.
 • Efterbehandling: Efter att fasaden tvättats lägger vi på ett algmedel för att säkerställa att all påväxt är död och skapa en resistent ytbehandling som förhindrar påväxt från att ta fäste.

Fixers fasadtvätt på olika material

Vi utför fasadtvätt i Göteborg på följande material: glas, trä, plåt, betong, tegel och mursten, puts/spritputs/reveterade.

Glas

I modern arkitektur kan fasader och takkonstruktioner ofta bestå av glas. Med vår arbetsmetod för att tvätta din fasad i Göteborg kommer vi åt dessa ytor, stora som små. Tack vare rent vatten-teknik är det idag möjligt att upp till 18 m höjd från marknivå och miljövänligt rengöra fönster och glasade väggpartier. Läs mer om tvätt av fasadglas.

Trä

Färgfabrikanter rekommenderar 1-2 fasadtvättar om året för att förlänga livslängden på färgen. Försäkringsbolaget Folksam har under flera år forskat i färger och fasadrengöringsmedel. Resultat visar att ultrarent vatten-teknik är den bästa.

Plåt

Plåtfasader är oftast väldigt tacksamma att tvätta. Bra metoder till plåtfasader är Softwash eller ultrarent vatten som minimerar buller vilket ofta är ett problem när högtrycksbaserade tvättmetoder används.

Betong

Fasadtvätt fungerar mycket bra på betong. Betongens beskaffenhet gör att den ofta lämpar sig för tvätt med högtryck, dock måste man vara uppmärksam på betongens skick så att den verkligen har kvar sin ursprungliga hårdhet, tacksam att impregnera/måla.

Tegel och mursten

Är det en biologisk påväxt på ytan så räcker inte högtryckstvätt. Sporerna finns kvar i ytan även efter tvätt. Istället kan vi lägga på ett medel som dödar påväxten och sedan får regnet sköta tvätten – full effekt på fasadtvätt på tegel och mursten nås efter cirka 18 månader.

Puts/spritputs/reveterade

Putsfasader i sig är en hel vetenskap och kräver stor försiktighet och kunskap. Man pratar om enstegs- eller tvåstegsisolerade fasader. Vi utför fasadtvätt av puts/spritputs/reveterade helt utan vatten. Kontakta oss för att veta mer.

Byggskivor/cembrit m.fl.

Byggskivor är här ett samlingsnamn för respektive varumärke, gemensamt för dessa är att i princip inga tillverkare godkänner högtryckstvätt. Detta kan allvarligt skada dessa något ömtåliga skivor.

I modern arkitektur kan fasader och takkonstruktioner ofta bestå av glas. Med vår arbetsmetod för att tvätta din fasad i Göteborg kommer vi åt dessa ytor, stora som små. Tack vare rent vatten-teknik är det idag möjligt att upp till 18 m höjd från marknivå och miljövänligt rengöra fönster och glasade väggpartier. Läs mer om tvätt av fasadglas.

Våra senaste projekt

Vad kunderna tycker om vårt arbete:

Peter Kämäräinen
Peter Kämäräinen
2023-05-08
Beställde fasadtvätt och tvätt av takstolar/sims. Killarna som kom gjorde ett bra och noggrant arbete. Blev ett par fläckar på fasaden, antagligen av smuts som rann ner och inte gick bort, men i det stora hela ett kanonjobb! Kan rekomenderas!
Göran Nilsson
Göran Nilsson
2023-04-28
Kom som utlovat o slutförde arbetet inom utlovad tid. Trevlig personal, bra kvalitet på utförd tvätt av fasader på 2 fastigheter, prisvärt.
Jynoen
Jynoen
2023-04-27
Vi anlitade fixer för takmålning och taktvätt och målning i höstas inför solpanelsinstallation. Vi är överlag nöjda med arbetet, sidan med solpaneler målades först och där blev det lite bråttom att hinna måla i höstas så resultatet blev inte lika bra som sidan som målades på våren. Vi målade ett rött tak svart så syns lite rött på vissa ställen men det mesta är täckt av panelerna. Andra sidan blev riktigt bra och skulle absolut rekommendera taktvätt och takmålning. Taket ser helt nytt ut.
Jonathanlarrsson
Jonathanlarrsson
2023-04-26
Ett exceptionellt resultat, utav i särklass, de bästa killarna! Fixer AB, Alexander, William och Oliver gjorde våran altantvätt exakt enligt önskemål och tog till sig all sin breda kunskap för att göra detta genomförande exemplariskt Kommer anlita igen. Håll hårt i er grymma personal!
Lars Petersen
Lars Petersen
2023-04-21
Med vänlig hälsning Lars Petersen

Har du solceller på fasaden?

Solceller behöver tvättas regelbundet då smuts, vägdamm, spillning och pollen försämrar deras prestanda – energiförlusten hos smutsiga solceller kan uppgå till 20-30%. Det är också viktigt att solceller rengörs på rätt sätt, då felaktig rengöring kan skada panelen och försämra solcellernas effekt.

Gör dina paneler rena när de är effektiva. Fixer utför solcellstvätt med ultrarent vatten som tvättar rent och försvårar för ny smuts att få fäste.

Boka fasadtvätt Göteborg

Vill ni veta mer om vår metodik, utrustning eller pris för vår fasadtvätt i Göteborg? Kontakta oss idag. Vare sig ni behöver tvätta en fasad i Göteborg, Stenungsund, Kungälv, Alingsås, Lerum, Borås, Falkenberg, Varberg, Kungsbacka, Hönö, Öckerö eller Björk så kan vi hjälpa dig.

Boka fasadtvätt för villa, småhus, bostadsrättsförening eller industrifastighet i Göteborg med Fixer. Vi utför fasadtvätt för privatpersoner såväl som företagskunder. Utöver fasadtvätt erbjuder vi även tjänster som berör taktvätt, takmålning och algbehandling i Göteborg.

Varför Fixer?

Lägg inte det värdet på din fastighet i händerna på vem som helst – kontakta Fixer för en kostnadsfri offert för fasadtvätt i Göteborg med omnejd:

 • Rätt tvättmetod, med rätt kemikalier anpassade efter din fasad och fastighet
 • Helhetslösningar för fasadvård, från tvättning till ytbehandling och målning
 • Nära samarbete med kunder för att säkerställa att dina behov uppfylls
 • Lång erfarenhet inom branschen med kunder inom en rad olika industrier.

Vad säger våra kunder?

Vi har svaret på dina frågor!

Med en speciell filtreringsteknik görs helt vanligt kranvatten fritt från mineraler, kalk och salter. När vattnet blivit vad vi kallar ultrarent, även kallat avjoniserat vatten, så får vattnet egenskaper som vi eftersträvar. Förutom vattnet behövs också en mekanisk bearbetning av ytan.

Tänk att du tvättar en svart bil och låter den torka i solen, vad händer med vattendropparna? Jo, när dom torkat så lämnar dom ett spår efter sig, detta spår är helt enkelt det som finns bundet i vattnet, kalk, mineraler o.s.v. Föreställ dig nu att du tvättar med ett vatten som inte lämnar dessa spår, detta är en av fördelarna med ultrarent vatten, och det finns många fler. Ultrarent vatten lämpar sig för glasytor, ömtåliga ytor eller ytor som inte är så hårt angripna.

När det gäller tvättning av solpaneler så är ultrarent vatten inte bara en utmärkt metod, det är den enda metod du ska använda. Att tvätta/skölja sina paneler med vattenslangen skall man absolut inte göra, det står också i skötselinstruktioner då det är för mycket kalk i vårt kranvatten vilket riskerar att bränna in i panelen.

Två gånger om året, en tidig vår och en gång på sommaren. Tidig vår för att tvätta bort ”vintern” med allt vad det innebär. Sommar för att få bort pollen och annan smuts. Det är när solen är som bäst vi också vill få högst effekt.

Fasaden rekommenderas att tvättas minst en gång per år eller vartannat år, beroende på hur snabbt smuts och mikrobiell påväxt uppstår. En kombination av proaktiv fasadtvätt och reaktiv fasadtvätt (till exempel då någon klottrat på fasaden) är bästa lösningen för att säkerställa livslängden på din fasad såväl som dess “curb appeal”.

Det finns många variabler som påverkar priset för att tvätta en fasad, bland annat storlek på fastigheten, mängden smuts såväl som fasadens material. En enplansvilla med träfasad kan tvättas från cirka 4 000 kr.

Ja. Ska du tvätta din fasad är det viktigt att först införskaffa sig kunskap för hur din fasad får och ska tvättas. Det finns ofta drift- och underhållsinstruktioner för just din typ av fasad. Beroende på fasadens material kan olika metoder behöva används för att förhindra att den skadas eller riskera vattenintrång.

Alternativt kan du kontakta Fixer så garanterar vi en komplett fasadtvätt utan risk att den skadas i processen.

En fasadtvätt utförs oftast för att avlägsna mikrobiell påväxt som alger, mossa och lavar, men även klotter/graffiti, trafikfilm, kalk och olika typer av lösa partiklar.

En ren fasad torkar mycket snabbare än en fasad täckt av alger, mossa och andra mikrobiell påväxt som absorberar fukt, därigenom håller den också längre. Regelbunden tvätt och algbehandling säkerställer en hel och ren fasad med en maximerad livslängd.

En ren och snygg fasad gör stor skillnad på helhetsintrycket

Andra populära tjänster

Taktvätt

Vi arbetar med alla typer av underlag och önskar ni en behandlad altan, så har vi flera olika alternativ.

Takmålning

Med regelbunden takvård och rensning av hängrännor ökar du livslängden på taket.

Fasadtvätt

Vi har ett flertalet tvättalternativ för entrétvätt. Två populära alternativ är ultrarent vatten eller softwash.

Altantvätt

Vi arbetar med alla typer av underlag och önskar ni en behandlad altan, så har vi flera olika alternativ.