fbpx

Tjänster

Säkra ditt BRF-tak med regelbunden inspektion och underhåll

Juridiskt ansvar för fallande snö och is

Enligt ordningslagen är det fastighetsägarens ansvar att ta bort snö och is som bildas på tak eller rännor då det kan orsaka skador på fastighet, egendom och på människor som råkar befinna sig just där. Detta ska göras så fort det är möjligt.

Denna lag har tillkommit då flera personer under årens lopp har kommit till skada, och även dödsfall har förekommit, på grund av att större snömängder har rastat av tak och istappar har lossnat. Teckna avtal med Fixer AB. Välj bland två varianter – Avrop eller rondering. Läs mer…

Taksäkerhet – en bortglömd och ofta förbisedd skyldighet för fastighetsägare

Våra tjänster inkluderar regelbunden inspektion av tak för att identifiera potentiella risker innan de blir problem, snö- och isröjning för att upprätthålla säkerheten under vintermånaderna, och rådgivning kring taksäkerhet som överensstämmer med senaste lagkraven och bästa praxis.

Regelverk

Regelverket kring takanordningar för skydd för den som ska beträda taket gäller nästan alla hus i vårt land.
Taket ska vara säkert att beträda för sotare och vid snöröjning och reparationer, oavsett vem som utför arbetet.

”Det ses som en arbetsplats”

Taksäkerhet för BRF

Teckna ett övergripande serviceavtal med Fixer

Vi erbjuder specialiserade tjänster för BRF:er som säkerställer att era tak hanteras professionellt för att förebygga olyckor och följa gällande säkerhetslagstiftning.

Genom att kombinera snö- och isröjning med regelbundna säkerhetsinspektioner hjälper vi er att minimera risker och underhållskostnader över tid.

Vad kunderna tycker om vårt arbete:

Peter Kämäräinen
Peter Kämäräinen
2023-05-08
Beställde fasadtvätt och tvätt av takstolar/sims. Killarna som kom gjorde ett bra och noggrant arbete. Blev ett par fläckar på fasaden, antagligen av smuts som rann ner och inte gick bort, men i det stora hela ett kanonjobb! Kan rekomenderas!
Göran Nilsson
Göran Nilsson
2023-04-28
Kom som utlovat o slutförde arbetet inom utlovad tid. Trevlig personal, bra kvalitet på utförd tvätt av fasader på 2 fastigheter, prisvärt.
Jynoen
Jynoen
2023-04-27
Vi anlitade fixer för takmålning och taktvätt och målning i höstas inför solpanelsinstallation. Vi är överlag nöjda med arbetet, sidan med solpaneler målades först och där blev det lite bråttom att hinna måla i höstas så resultatet blev inte lika bra som sidan som målades på våren. Vi målade ett rött tak svart så syns lite rött på vissa ställen men det mesta är täckt av panelerna. Andra sidan blev riktigt bra och skulle absolut rekommendera taktvätt och takmålning. Taket ser helt nytt ut.
Jonathanlarrsson
Jonathanlarrsson
2023-04-26
Ett exceptionellt resultat, utav i särklass, de bästa killarna! Fixer AB, Alexander, William och Oliver gjorde våran altantvätt exakt enligt önskemål och tog till sig all sin breda kunskap för att göra detta genomförande exemplariskt Kommer anlita igen. Håll hårt i er grymma personal!
Lars Petersen
Lars Petersen
2023-04-21
Med vänlig hälsning Lars Petersen

Varför Fixer?

Att säkerställa taksäkerhet och underhåll är av yttersta vikt för BRF:er inte bara för att skydda fastighetens värde, utan även för att garantera de boendes säkerhet och välbefinnande.

Genom att välja oss får ni tillgång till ett team av specialiserade takexperter som använder den senaste tekniken och metoderna för att identifiera och åtgärda potentiella risker innan de blir kostsamma problem. Vår erfarenhet inom branschen gör att vi kan erbjuda anpassade lösningar som inte bara möter, utan överträffar era förväntningar och säkerhetskrav.

Vi förstår också vikten av att följa gällande säkerhetslagstiftning och arbetar proaktivt för att säkerställa att ert tak uppfyller alla lagkrav och standarder. Att engagera oss innebär en investering i er fastighets långsiktiga hållbarhet och de boendes trygghet.

Vi är engagerade i att erbjuda transparenta och kostnadseffektiva lösningar som hjälper er att navigera i de utmaningar som takunderhåll innebär.

Kontakta oss för att få mer information om hur vi kan hjälpa er att uppnå och upprätthålla optimal taksäkerhet.

Taksäkerhet för BRFer i Göteborg och omnejd – Pris

Om ni önskar ytterligare information eller har specifika frågor gällande våra tjänster för taksäkerhet och underhåll, tveka inte att kontakta oss.

Vi förstår att varje BRF har unika behov baserade på takets storlek, konstruktion och specifika utmaningar. Därför erbjuder vi skräddarsydda lösningar anpassade till just er fastighets förutsättningar. Vårt team av erfarna experter är redo att besöka er fastighet för att genomföra en noggrann bedömning och erbjuda en kostnadsfri offert.

Denna initiala konsultation möjliggör för oss att förstå era behov i detalj och föreslå de mest effektiva och kostnadseffektiva åtgärderna för att säkerställa era taks säkerhet och hållbarhet över tid.

Låt oss hjälpa er att minimera risker och underhållskostnader genom att garantera att ert tak är i toppskick. Kontakta oss idag för att boka ett möte och ta det första steget mot en tryggare och mer hållbar fastighet.

Vi har svaret på dina frågor!

Regelbundna inspektioner rekommenderas minst en gång per år för att identifiera potentiella problem tidigt och förebygga kostsamma reparationer.

Det finns specifika lagkrav och standarder som måste följas för att säkerställa taksäkerheten, inklusive regler om snöröjning och förebyggande av isbildning. Det är viktigt att konsultera med experter för att säkerställa att ert BRF följer dessa regler.

Att regelbundet ta bort snö och is från taket förhindrar skador orsakade av tung snöbelastning och isdamm, vilket skyddar byggnadens strukturella integritet och minskar risken för olyckor.

Genom att investera i förebyggande underhåll, som regelbundna inspektioner och tidig åtgärd av mindre problem, kan ni undvika större, dyrare reparationer i framtiden.

Ett välvårdat tak gör stor skillnad på helhetsintrycket

Andra populära tjänster

Taktvätt

Vi arbetar med alla typer av underlag och önskar ni en behandlad altan, så har vi flera olika alternativ.

Takmålning

Med regelbunden takvård och rensning av hängrännor ökar du livslängden på taket.

Fasadtvätt

Vi har ett flertalet tvättalternativ för entrétvätt. Två populära alternativ är ultrarent vatten eller softwash.

Altantvätt

Vi arbetar med alla typer av underlag och önskar ni en behandlad altan, så har vi flera olika alternativ.