fbpx

TJÄNST

Algbehandling

Desinficering & algbehandling i Göteborg

Algbehandling, ibland kallat desinficering, är ett viktigt steg i att vårda tak och fasader för att tvätta bort och förhindra att alger, mossa, lavar och annan mikrobiell påväxt kan växa. Fixer utför algbehandling i Göteborg med omnejd i form av en efterbehandling i samband med ultraren vattenteknik, högtryckstvätt eller softwash, eller som en separat rengöringsmetod. Med den senaste tekniken inom algbehandling i Göteborg kan vi erbjuda långvariga resultat för fastighetens bästa.

Vad är mikrobiell påväxt?

Mikrobiell påväxt innebär att det växer någon form av mikroorganismer. I gruppen mikroorganismer eller mikrober ingår bakterier, mögel, röta, alger och andra mycket små organismer. Ibland räknas även virus till mikroorganismer. Mikroorganismer är så små att vi inte kan se dem, utom i mikroskop. Dock kan man se att ett utrymme är utsatt för mikrobiell påväxt och alltså påverkats av en mycket stor mängd mikroorganismer, exempelvis mögel.

Alger, mossa och lavar ser inte bara illa ut och ger ett dåligt intryck, de absorberar även fukt, vilket kan leda till att vatten tränger ned i underlaget och orsakar så kallade frostsprängningar. Det gör att underlaget fryser sönder i vintertid.

 • Kostnadseffektivt

  Med regelbunden takvård ökar du livslängden på taket – så kallat teknisk livslängd.

 • Erfarna experter inom området

  Lång erfarenhet inom branschen med kunder inom en rad olika industrier.

 • Privat- och företagskunder

  Vi utför tjänster för förvaltare, mäklare, kommuner och byggföretag.

Så utför vi algbehandling av tak och fasader i Göteborg

Algbehandling

Algbehandling av tak eller fasader i Göteborg är ett viktigt steg i underhållet för att förhindra att mossa, lavar, alger och annan mikrobiell påväxt får fäste. Då de är levande organismer måste man ta död på rotsystemet för att de inte ska växa tillbaka, därför utförs ofta en algbehandling i samband med softwash eller högtryckstvätt. Efter behandling av tak erbjuder vi även takmålning, bland andra taktjänster. 

Som rengöringsmetod

Vi duschar fasaden eller taket med ett anti-algmedel som tar död på all påväxt som sedan transporteras bort av regnet. Detta når full effekt efter cirka två år. Om materialet som behandlats saknar sin målade yta riskerar materialet att absorbera fukt, och det kan behöva målas om för att återställa dess ytskydd.

Som efterbehandling

Högtryckstvätt tvättar enbart bort synlig påväxt där rotsystemet riskerar att kvarstå. Efter att ett tak eller fasad tvättats efterbehandlar vi därför med algmedel för att ta död på all påväxt och skapa en resistent ytbehandling som förhindrar att ny påväxt får fäste.

Algbehandling för tak och fasader i Göteborg

Fixer utför algbehandling för tak och fasader i Göteborg med omnejd. Med algbehandling i Göteborg förlänger vi livet och förnyar utseendet på dina takpannor, väggar och fasad oavsett material.

Lägg inte det estetiska och ekonomiska värdet på din fastighet i händerna på vem som helst – kontakta Fixer för en kostnadsfri offert idag:

 • Rätt tvättmetod, med rätt kemikalier anpassade efter din fastighet
 • Helhetslösningar för tak- och fasadvård, från tvättning till ytbehandling och målning
 • Nära samarbete med kunder för att säkerställa att dina behov uppfylls
 • Lång erfarenhet inom branschen med kunder inom en rad olika industrier

Vad kunderna tycker om vårt arbete:

Peter Kämäräinen
Peter Kämäräinen
2023-05-08
Beställde fasadtvätt och tvätt av takstolar/sims. Killarna som kom gjorde ett bra och noggrant arbete. Blev ett par fläckar på fasaden, antagligen av smuts som rann ner och inte gick bort, men i det stora hela ett kanonjobb! Kan rekomenderas!
Göran Nilsson
Göran Nilsson
2023-04-28
Kom som utlovat o slutförde arbetet inom utlovad tid. Trevlig personal, bra kvalitet på utförd tvätt av fasader på 2 fastigheter, prisvärt.
Jynoen
Jynoen
2023-04-27
Vi anlitade fixer för takmålning och taktvätt och målning i höstas inför solpanelsinstallation. Vi är överlag nöjda med arbetet, sidan med solpaneler målades först och där blev det lite bråttom att hinna måla i höstas så resultatet blev inte lika bra som sidan som målades på våren. Vi målade ett rött tak svart så syns lite rött på vissa ställen men det mesta är täckt av panelerna. Andra sidan blev riktigt bra och skulle absolut rekommendera taktvätt och takmålning. Taket ser helt nytt ut.
Jonathanlarrsson
Jonathanlarrsson
2023-04-26
Ett exceptionellt resultat, utav i särklass, de bästa killarna! Fixer AB, Alexander, William och Oliver gjorde våran altantvätt exakt enligt önskemål och tog till sig all sin breda kunskap för att göra detta genomförande exemplariskt Kommer anlita igen. Håll hårt i er grymma personal!
Lars Petersen
Lars Petersen
2023-04-21
Med vänlig hälsning Lars Petersen

Vad säger våra kunder?

Vi har svaret på dina frågor!

Algbehandling och desinficering syftar till en och samma sak, att tvätta bort mikrobiell påväxt. Tak-/fasadtvätt syftar till att rengöra ett tak eller fasad med en eller flera tvättmetoder, vilket kan inkludera en algbehandling.

En algbehandling utförs för att tvätta bort mikrobiell påväxt inklusive bland annat alger, lavar, mossa, mögel och andra mycket små organismer som inte är synliga för blotta ögat.

Vårt pris för algbehandling i Göteborg varierar på en rad olika faktorer, inklusive bland annat mängden mikrobiell påväxt och hur stort området är som behöver tvättas.

Ett välvårdat tak utan alger gör stor skillnad på helhetsintrycket

Andra populära tjänster

Taktvätt

Vi arbetar med alla typer av underlag och önskar ni en behandlad altan, så har vi flera olika alternativ.

Takmålning

Med regelbunden takvård och rensning av hängrännor ökar du livslängden på taket.

Fasadtvätt

Vi har ett flertalet tvättalternativ för entrétvätt. Två populära alternativ är ultrarent vatten eller softwash.

Altantvätt

Vi arbetar med alla typer av underlag och önskar ni en behandlad altan, så har vi flera olika alternativ.